Frigorífics integrats VS independents: avantatges i inconvenients

Quan es tracta d’equipar la teva cuina, l’elecció del frigorífic pot ser crucial tant en termes de funcionalitat com d’estètica. Una de les decisions més importants que enfrontarem és si optar per un frigorífic integrat o lliure. Totes dues opcions tenen els seus propis avantatges i desavantatges, i la decisió final dependrà de les teves necessitats específiques i del disseny de la teva cuina.

En aquest article, t’explicarem les diferències entre aquests dos tipus de frigorífics per a ajudar-te a prendre la millor decisió.

Els electrodomèstics integrables s’integren perfectament amb el mobiliari de la cuina, quedant ocults. Són ideals per als qui busquen una estètica uniforme i elegant en la seva cuina.

Els electrodomèstics lliures són independents i no requereixen instal·lació entre mobles. Encara que no s’oculten, el seu disseny pot adaptar-se fàcilment a l’estètica de la cuina. Són una excel·lent opció per als qui valoren la flexibilitat i la facilitat d’instal·lació.

FRIGORÍFICS INTEGRATS

Els frigorífics integrats ofereixen una solució elegant per aconseguir una fusió perfecta entre l’electrodomèstic, la cuina i el seu entorn. En situar-los dins dels mobles, s’integren de manera discreta, creant una sensació d’unitat amb el disseny de la resta de la cuina. Aquesta opció, la recomanem especialment per a cuines obertes, ja que contribueix a obtenir un aspecte visualment atractiu, creant una sensació de continuïtat en un únic ambient.

Diapositiva anterior
Diapositiva siguiente

AVANTATGES

Estètica: Creem una aparença uniforme i lleugera a la cuina al no sobresortir el frigorífic del mobiliari. Això és especialment beneficiós si busquem un disseny minimalista o contemporani.

Optimització de l’espai: Els frigorífics integrats permeten aprofitar millor l’espai disponible, especialment en cuines petites, on cada centímetre compta. Guanyaràs en comoditat i amplitud.

Flexibilitat de disseny: Personalitzem el disseny de la teva cuina amb mòduls que s’adaptin a l’estil del mobiliari escollit prèviament, creant aixi una aparença més atractiva.

Fàcil neteja: Tenir els electrodomèstics integrats et donarà sensació d’harmonia, ordre i net. La neteja al voltant de l’electrodomèstic és més senzilla, ja que no s’acumula brutícia ni pols entre el frigorífic i els mobles adjacents.

Menor soroll: També us els recomanem perquè els integrats tendeixen a produir menys soroll. Aquesta característica, contribuieix a un ambient més tranquil a la cuina. Habitualment, solen ser de gamma més alta i, a més, van encastats als mobles, per tant, que crea un aïllament extra.

Major durabilitat: Aquests tendeixen a sofrir menys cops i danys externs, la qual cosa pot contribuir a una major durabilitat a llarg termini en comparació amb els models independents.

INCONVENIENTS

Cost: Els frigorífics integrats parteixen d’un preu mig, mentre que els independents, pots trobar fabricants amb preus econòmics, prestacions, disseny personalitzat i la instal·lació especialitzada que requereixen.

Menor capacitat: A causa del seu disseny, els frigorífics integrats sovint tenen una capacitat d’emmagatzematge lleugerament menor en comparació amb els frigorífics independents.

FRIGORÍFICS INDEPENDENTS

Amb els frigorífics independents, hi ha gran varitat de marques i models, amb diferents prestacions, que podràs escollir segons les teves necessitats i exigències. Nosaltres, us oferim una àmplia varietat d’estils, tamanys i característiques.

AVANTATGES

Fàcil instal·lació: Els frigorífics independents els instal·lem més fàcilment i no fem modificacions al mobiliari de la cuina. Això els fa ideals per a remodelacions ràpides o per si voleu llogar l’habitatge.

Major capacitat d’emmagatzematge: En general, els frigorífics independents tendeixen a tenir una major capacitat d’emmagatzematge en comparació amb els integrats, la qual cosa els recomanem per a les famílies o persones que necessiten espai addicional per a aliments.

Cost més baix: Els frigorífics independents poden ser més assequibles que els integrats. Si hem definit un pressupost més ajustat, són l’opció ideal.

Més prestacions: Pel contrari, si somies amb un frigorífic d’alta gamma, tenim el frigorífic XXL amb compartiments diferents per a cada aliment amb funcions especials i controls digitals integrats.

INCONVENIENTS

Estètica: Si esculls una gamma de frigorífic econòmica, tendeixen a destacar a la cuina, trencant així, la uniformitat del disseny.

Menor flexibilitat de disseny: Els frigorífics independents ens limitaran les opcions de disseny a la cuina, passaran a tenir un gran pes estètic, ja que apareix un altre material.
Difícil neteja: La neteja al voltant del frigorífic és més complicada ja que pot acumular brutícia a l’espai que hi ha entre el frigorífic i els mobles adjacents.

L’elecció entre un frigorífic integrat o independent dependrà de les teves preferències personals, el teu pressupost i el disseny de la cuina. Si valores l’estètica i la uniformitat en el disseny, un frigorífic integrat pot ser la millor opció que et podem recomanar. D’altra banda, si prioritzes la capacitat d’emmagatzematge i la flexibilitat de disseny, un frigorífic independent pot ser més adequat.

 

En definitiva, tots dos tenen avantatges ideals però no us preocupeu. Valorarem junts el que millor s’adapti a les vostres necessitats i pressupost i transformarem la vostra cuina en un espai còmode i elegant.

CONTACTA'NS I RESERVA LA TEVA VISITA

Comptem amb un ampli equip de professionals que, no només us assessoraran, sinó que s’encarregarà de desenvolupar i idear un projecte a la vostra mida i necessitats